Merijn Scholten

Merijn Scholten

Merijn Scholten (1983) komt uit Assen. Om maar te zeggen dat dit niet per sé tot een gebeurtenisloos leven hoeft te leiden. Hij studeerde zeven jaar aan de Rijks Universiteit Groningen: Kunstmatige Intelligentie, Bedrijfskunde en Radio- en Televisiejournalistiek.

Tijdens deze laatste studie doet Merijn een wilde gok en stapt het podium op. In 2007 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, in februari 2008 doet hij auditie voor Comedytrain en wordt meteen aangenomen. Hij schreef voor Dit Was Het Nieuws, maakt deel uit van het cabaret van Spijkers Met Koppen op radio 2 en is met zijn frisse, energieke speelstijl veel in Toomler te bewonderen. Met Thomas Gast maakte hij de tragikomische documentaire Alles voor een Lach, over oud Comedytrain comedian Rob van Liempt. In 2012 richt hij met deze zelfde vriend en Comedytraincollega cabaretgezelschap De Partizanen op, waarmee ze binnen drie maanden zowel jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival moeiteloos binnenslepen.

De Partizanen zijn daarna in het land te zien met hun gelijknamige debuutprogramma. Hierna volgt het programma Welkom in Partizanië en een kersteditie van deze voorstelling. Komend seizoen staan ze op de planken met Het leven an sich. Sinds begin 2017 zijn De Partizanen de huiscomedians van De Wereld Draait Door. Momenteel werkt Merijn aan zijn eerste Solo voorstelling.