Over ons

Drie jaar geleden wilde ik een comedynight organiseren in Simplon Groningen.

Dit omdat er de afgelopen jaren geen vast stand-up comedy podium meer was in Groningen. Per toeval werd Dimitri Jansma via Simplon benaderd voor het ontwerpen van de posters voor de comedynights. Naast dat er tussen ons gelijk een klik was, sloeg de comedynight ook in als een bom. De eerste comedynight was binnen no-time stijf uitverkocht. Door het succes zijn er in het eerste seizoen meteen een aantal shows bijgeboekt die ook allen waren uitverkocht.

Door het succes in Simplon heb ik andere poppodia benaderd; Neushoorn Leeuwarden en Hedon Zwolle. In combinatie met de prachtige posters van Dimitri waren de comedynights op deze locaties ook een succes. Bomvolle zalen, enthousiast publiek en leuke reacties van de comedians gaven ons een boost om verder te gaan.

Nu zijn we drie jaar verder en gaan onze comedynights onder de naam Comedytunes Comedynights verder. Geven we ervaren en talentvolle comedians een podium om zich te laten zien aan enthousiast publiek.

Komend seizoen programmeren we in 6 prachtige poppodia in Nederland. Zijn we bezig met een merchandise lijn en maken we tijdens Simplon Comedynight Live opnames van comedians in de kleine zaal van Simplon. Deze opnames zijn vervolgens te zien op ons Vimeo kanaal. Al met al vele leuke dingen

Of zoals we in Groningen zeggen, Kon minder.